Monitor Audio Platinum 3G

Monitor Audio Platinum 3G

Monitor Audio lancerer 3. generations Platinum-serie højttalere

Den 3. Generation af Platinum-serien, bygger videre på Monitor Audios arv og historik for at levere førsteklasses lyd til kritiske lyttere. Unikke akustiske innovationer, inklusive den højt-opløste MPD III diskant, leverer en ydelse der modsvarer den enestående byggekvalitet og det luksuriøse design.

Essex, UK – 12.  september 2022: Monitor Audio er stolte over at kunne præsentere lanceringen af den innovative, avancerede og smukt udførte 3. generations Platinum-serie. Vores flagskibsserie er indbegrebet af vores lidenskab for at levere fortræffelig ydelse, til en fornuftig pris. Overlegne, innovative akustiske teknologier og et øje for detaljen, sikrer at Platinum 3G-serien kan levere den mest præcise, klare og livagtige lyd, i et design som er klassisk i dag, såvel som årtier fra nu. 

Platinum 3G-serien lanceres i et år hvor Monitor Audio kan fejre 50-års jubilæum, og vi har kondenseret alle de årtiers ekspertise i udviklingen af denne højttaler.

Serien udspringer af vores vision om at bringe lytteren tættere på både lyd- og designmæssig perfektion, og cementerer Platinum 3G-serien som værende en enestående oplevelse for ørene såvel som for øjnene.

Platinum 3G-serien byder på et valg af fire førsteklasses højttalere, udviklet til både stereo- og surround-systemer. Serien består af standerhøjttaleren Platinum 100 3G, en mellemstørrelse Platinum 200 3G gulvhøjttaler, samt det formidable flagskib i serien, Platinum 300 3G. Alle modeller kan benyttes i højtydende to-kanals opsætninger eller, med tilføjelsen af Platinum 3G centerhøjttaleren, et førsteklasses multikanalsystem. Uanset hvilken opsætning der vælges, bliver lytteren transporteret direkte ind i et levende lydbillede og en ægte, autentisk oplevelse, hvor både musik- og filmelskere kan opleve fuldendt perfektion.

Akustisk Innovation

Hver enkel model i serien redefinerer hvad der er muligt for højtydende lyd i hjemmet, bl.a. takket være den nyudviklede, 3. generations Micro Pleated Diaphragm-enhed. Den blev udviklet af Monitor Audios ingeniører, da de skabte prototypen af den banebrydende Concept 50-højttaler som blev afsløret tidligere i år, ved fejringen af Monitor Audios 50-års jubilæum.

MPD III-enheden introducerer innovativ teknologi som reducerer forvrængning og flader frekvensresponsen, mens den optimerede waveguide sikrer en præcis, kontrolleret soundstage. Resultatet er en større, klarere, og mere konsekvent lyd, som gør det muligt for Platinum 3G-serien at skabe den ultimative, indlevende lytteoplevelse. Musik og filmlydspor leveres med utrolig præcision og gennemsigtighed, og præsenterer lytteren for detaljer som ikke tidligere er blevet afsløret.  

Nye, avancerede teknologier

Udover tilføjelsen af den højt-opløste MPD III-diskantenhed, omfatter andre nye tilføjelser også:

  • Alle Platinum 3G-serie højttaleres bas- og mellemtoneenheder er skabt med RDT III-membraner, en ekstremt stærk sandwich-konstruktion med tre forskellige lag. Et Nomex kernelag er omgivet af et ultra-tyndt og ultra-stift C-CAM (Ceramic-Coated Aluminium) -lag, samt et dobbeltlag af kulfiber for endnu højere styrke og stivhed. Med en lav vægt og en høj styrke, er RDT III-membranen den perfekte konstruktion, som parret med det nye, optimerede ophæng og motor, leverer den laveste forvrængning fra en højttaler Monitor Audio nogensinde har produceret.

  • Den dedikerede mellemtoneenhed som findes i Platinum 200 3G og Platinum 300 3G-modellerne, er blevet forbedret på flere punkter, sammenlignet med forgængeren. Dette for at skabe en bedre overgang mellem det øvre og nedre frekvensområde, ikke mindst i forbindelse med overgangen til den højt-opløste MPD III-diskantenhed. Tilføjelsen af Monitor Audios innovative Dynamic Decoupling Filter (DCF) reducerer opbrydninger i membranen, og der er ligeledes blevet tilført større og kraftigere Neodymium-magneter, et nyt motorsystem samt en underhængt, kantviklet svingspole. Herudover er enhedernes kabinet blevet optimeret for at reducere stående bølger, med en forbedret klarhed i frekvensområdet, med en utrolig præcis og autentisk gengivelse af stemmer og detaljer.

  • Den helt nye centerkanal-mellemtoneenhed til Platinum C250 3G maksimerer højttalerens egenskaber til at levere det lydtryk og den præcision som kræves til de mest dynamiske filmlydspor. Med inspiration fra Monitor Audios THX-godkendte Cinergy biografhøjttalere, er mellemtoneenheden udstyret med et optimeret motorsystem. På trods af sin størrelse på kun 2.5” er den udstyret med en overdimensioneret svingspole, for at kunne håndtere store lydtryk som kræves i hjemmebiografen. Det sikrer den dynamik og præcision som skal til for at levere den fuldendte filmoplevelse, og skaber på samme tid den bredest mulige spredning af lyden.

  • Basenhederne er udstyret med store kantviklede, underhængte svingspoler, og har en enestående håndtering af effekt. Disse nye svingspoler muliggør en længere og mere lineær vandring af enheden, med større dynamik, større kontrol og en imponerende stram og kontant bas.

Andre lydmæssige forbedringer

Andre lydmæssige forbedringer omfatter forfinede delefiltre, som benytter elliptiske filtre for at sikre perfekt timing mellem enhederne ved skæringspunkterne. Delefiltre og enheder er omhyggeligt blevet udviklet ved hjælp af topmoderne virtuelle simulationsteknikker og prototyper. Hundredvis af versioner blev gennemtestet for at sikre, at de endelige delefiltre er perfekt tilpasset det komplette, akustiske systemdesign, for at levere den perfekte gengivelse af lyd.

Udover de teknologiske udviklinger, er hver en detalje blevet overvejet omhyggeligt, og Platinum 3G-serien byder på et luksuriøst udseende som udstråler det ypperste niveau af håndværk og gennemført design. De helt nye kabinetter fås i tre smukke finishes: højglans ibenholtfinér, sort højglanslakering og hvid satinlakering. Den unikke, kurvede frontprofil reducerer diffraktion, og ser på samme tid yderst elegant ud. Det samme gør sig gældende for den alu-ramme som omkranser de nye enheder. Den er forstærket med afstivning som sikrer en optimal kobling til kabinettet, som er næsten komplet lyddødt og frit for vibrationer. Præcisionsudviklede, outrigger-ben fuldender det akustiske design, giver en solid platform til gulvmodellerne og komplementerer højttalernes elegante æstetik.

Platinum 3G-serien perfektionerer kunsten udi førsteklasses lyd, med en komplet pakke som illustrerer banebrydende, akustisk innovation og luksuriøst design. Resultatet er et gåsehudsfremkaldende niveau af ydelse.

Opsummering af afgørende funktioner:

  • 3. generations MPD III-diskantenhed reducerer forvrængning, flader frekvenskurven, og leverer bredere, mere konsekvent og autentisk lyd.

  • RDT III-membranen sikrer en stempelagtig kontrol under selv de mest ekstreme forhold, med en mere præcis, livagtig tonebalance og lavere forvrængning.

  • Nyligt optimerede mellemtoneenheder sikrer en fuldstændig glat overgang til MPD III-diskantenheden.

  • Nøjsomt udviklede delefiltre sørger for den mest præcise og kontrollerede lyd over hele frekvensområdet.

  • Avanceret kabinetdesign skaber et komplet akustisk økosystem, som i harmoni leverer omfattende, præcis og autentisk lyd.

  • Fire modeller er tilgængelige I tre luksuriøse finishes: højglans ibenholtfinér, sort højglanslakering og hvid satinlakering.

Priser

Platinum 300 3G – 105.000,- / sæt.
Platinum 200 3G – 82.000,- / sæt.
Platinum 100 3G – 41.000,- / sæt.

Platinum C250 3G – 36.000,- /stk.

Tilgængelighed

Platinum 3G-serien er tilgængelig fra september 2022.